Uşak Üniversitesi Sosyal Hizmet Birimi

Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında Üniversitemiz tarafından "Bir Kereden Bir Şey Olmaz Deme!" adlı konferansta madde bağımlılığı ile telefon ve siber dolandırıcılıkla ilgili bilgilendirme gerçekleştirildi.

Konferansta, gençlerin madde bağımlılığına yatkınlıklarının; sosyal çevre, ailevi nedenler, merak duygusu gibi pek çok unsurdan kaynaklanabileceğini belirten Kurt; ‘Uyuşturucu Madde Nedir? Uyuşturucu Maddeye Başlama Nedenleri? Madde Kullanımının ve Bağımlılığının Fiziksel, Psikolojik ve Sosyal Belirtileri, Yasal Durum (Cezalar), Madde Bağımlılığı İle Mücadele, Çözüm Merkezleri’ adlı konularda sunum yaptı.

"Her Kaynak Doğru Değildir"

Telefon ve Siber dolandırıcılıklar hakkında bilgilendirme yapan Polis Memuru Mutlu Tuna, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp para talep eden kişilere itibar edilmemesi gerektiğine, hediye çekilişleri ve bilgi formu doldurma hesaplarının birçoğunun vatandaşı dolandırmak için yapılan hileler olduğuna, internetin çoğu zaman yanlış amaçlar doğrultusunda kullanıldığına ve her kaynağın doğru olmadığına dikkat çekti. Tuna; gençlere bu tür olaylarda daha bilinçli olmaları hususunda uyarılarda bulundu.

04 Mart 2020