Uşak Üniversitesi Sosyal Hizmet Birimi

31 ARALIK 2019 TARİHİNDE ÇİN’İN WUHAN KENTİNDEN İLK KEZ BİLDİRİLEN YENİ KORONAVİRÜS SALGININDAN (2019-NcoV) KORUNMA YOLLARI

 

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNÜN

EL VE SOLUNUM HİJYENİ VE GÜVENLİ GIDA UYGULAMALARINI İÇEREN ÖNERİLERİ

 

-Alkol bazlı el ovma veya sabun ve su kullanarak elleri sık sık temizleyin.

-Öksürürken ve hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu bükülmüş dirsek veya doku ile örtün. Dokuyu derhal atın ve ellerinizi yıkayın.

-Ateşli ve öksürüklü olanlarla yakın temastan kaçının.

-Ateş, öksürük ve nefes almada zorluk yaşıyorsanız erken tıbbi yardım alın ve önceki seyahat geçmişinizi sağlık uzmanınızla paylaşın.

-Halen yeni koronavirüs vakalarının yaşandığı bölgelerdeki canlı pazarları ziyaret ederken, canlı hayvanlarla ve hayvanlarla temas eden yüzeylerle doğrudan korumasız temastan kaçının.

-Çiğ veya az pişmiş hayvansal ürünlerin tüketiminden kaçının. Gıda güvenliği uygulamalarına göre iyi pişmemiş gıdalar ile çiğ et, süt veya hayvansal ürünleri dikkatli kullanın.

 

KAYNAK: DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ (https://www.who.int/)


02 Şubat 2020